Preview

Legal regulation in veterinary medicine

Advanced search

Monitoring studies of amino acid composition of raw material for agricultural animals and poultry

https://doi.org/ 10.17238/issn2072-6023.2018.4.216

Abstract

Complete feed can be made knowing the true content of substances in raw materials, so it is important to constantly and quickly monitor the quality of raw materials and the production of feed. Animal nutritionists not only take into account the level of total nitrogen and protein (protein), but also the amount of essential amino acids. It is necessary to choose food that complement each other in amino acid composition, or add synthetic amino acids to the diet in order to fully meet the body's need for all essential amino acids. The analysis of the data obtained revealed that 73.4% of the material studied does not correspond to the indicators declared by the manufacturers. The greatest discrepancy is found in the content of the amino acid methionine (91.1%). The inconsistency in the content of the amino acid lysine accounted for 68.6% of the total number of investigated samples.

About the Author

P. O. Busygin
FSBI "Ural Federal Agrarian Research Center of the Ural Branch of the Russian Academy of Sciences"
Russian Federation


References

1. Донник И.М. Система обеспечения продуктивного здоровья высокопродуктивных коров в сельскохозяйственных организациях Свердлов ской области / Донник И.М., Шкуратова И.А., Верещак Н.А., Ряпосова М.В., Белоусов А.И., Соколова О.С. и др. - Научные рекомендации / Екатеринбург, 2008. - 124с.

2. Донник И.М. Технология выращивания и обеспечения продуктивного здоровья высокопродуктивных коров в племенных стадах Свердловской области / Донник И.М., Мымрин В.С., Шкуратова И.А., Ряпосова М.В., Верещак Н.А. - Рекомендации, г.Екатеринбург - с.27

3. Голомолзин В.Д. Корма и комбикорма для сельскохозяйственных животных / Голомолзин В.Д., Гридин В.Ф., Лебедева И.А. // Екатеринбург, 2006.- С.142

4. Лебедева И.А. Повышение биоресурсного потенциала цыплят-бройлеров на основе усовершенствованной престартовой и стартовой системы выращивания : автореф. дис.. докт. биол. наук / Лебедева И.А.; Уральский научно -исследовательский ветеринарный институт. -Екатеринбург, 2011. С.42

5. Николаев С.И. Сравнительный анализ аминокислотного состава кормов / С.И. Николаев, А.К. Карапетян, Е.В. Корнилова, М.В. Струк // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. - 2015. - № 107. - С. 1703-1714.

6. Ряпосова, М.В. Система рационального использования популяционного и репродуктивного потенциала коров в Уральском регионе: автореф. дис.. докт. биол. наук / М.В. Ряпосова; Уральский научно-исследовательский ветеринарный институт. - Екатеринбург, 2011 - 39 с.

7. Таранов М.Т. Биохимия кормов / М.Т. Таранов, А.Х. Сабиров // М.: Агропромиздат, 1987 - 17с.

8. Шкуратова И.А. Ветеринарно-санитарные аспекты профилактики болезней молодняка крупного рогатого скота в современных промышленных комплексах / Шкуратова И.А., Шилова Е.Н., Соколова О.В.// Российский журнал Проблемы ветеринарной санитарии, гигиены и экологии. 2015. № 3 (15). С. 60-63.

9. Якубке Х.Д Аминокислоты, пептиды, белки: пер. с нем. / Х.Д. Якубке, Х. Ешкайт // М.: Мир, 1985. - 456 с.


Review

For citations:


Busygin P.O. Monitoring studies of amino acid composition of raw material for agricultural animals and poultry. Legal regulation in veterinary medicine. 2018;(4):216-218. (In Russ.) https://doi.org/ 10.17238/issn2072-6023.2018.4.216

Views: 67


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2782-6252 (Print)