Properties of Listeria monocytogenes, dedicated from the production of animal origin in the territory of the Republic of Crimea
Abstract
About the Authors
E. S. KuzinaRussian Federation
N. S. Kuzina
Russian Federation
References
1. Гигиенические требования безопасности и пищевой ценности пищевых продуктов: СанПин 2.3.2.1078-01; Введ. 01.09.02г. - М., 2001. -186 с.
2. ГОСТ 32031-2012. «Продукты пищевые. Методы выявления и определения бактерий Listeria monocytogenes».
3. ГОСТ 26670-91. Продукты пищевые. Методы культивирования микроорганизмов.
4. МУК 4.2.1122-02 «Организация контроля и методы выявления бактерий Listeria monocytogenes в пищевых продуктах»
5. Программа ВОЗ по наблюдению и контролю за пищевыми инфекциями и интоксикациями в Европе // Вестник 2004. № 80.
6. ТР ТС 033/2013 приложение 2
7. Karakolev, R. Incidence of Listeria monocytogenes in beef, pork, raw-dried and raw-smoked sausages in Bulgaria Text. / R. Karakolev // J. Food Control. -2009. -Vol. 20, № 10. P. 953-955.
Review
For citations:
Kuzina E.S., Kuzina N.S. Properties of Listeria monocytogenes, dedicated from the production of animal origin in the territory of the Republic of Crimea. Legal regulation in veterinary medicine. 2018;(3):53-55. (In Russ.)